fredag 27 april 2012

Koriander från kylan

Jag har inte haft någon tumme med sådd av koriander ute tidigare. Men den här gången, när jag ställde ut sådden i  bitande kyla den 29 januari, har det gått fint. Sådden står fortfarande i låda ute.
Koriander är ju en krydda som man antingen gillar skarpt eller avskyr. Vad tycker du? Jag har gått från tycka illa om till gott! Korianderbladen skördas i stort sett på en gång. De växer inte till mer, som t ex persiljan, utan får en sämre smak om de står för länge. Så alltså i omgångar. Men om man vill ha frön får plantorna stå kvar.

5 kommentarer:

 1. När jag smakar på min koriander så tycker jag att den smakar som parfym utan sprit, men jag har faktiskt ätit en riktig god sås gjord på koriander på restaurang en gång!
  //Monzan

  SvaraRadera
 2. älskar koriander men lyckas aldrig med någon sådd:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska du absolut "kasta" ut sådden i kylan någon gång i januari/februari nästa år så går det vägen. Jag sådde två pottor och de snart klara för att flytta till kryddlandet.

   Radera
 3. Kanske lite sen kommentar - men egentligen i rättan tid:
  För många år sedan planterade jag ut en kruka köpekoriander i kryddlådan i trädgården. Där gick den förstås kvickt i blom och fröna ramlade ner på jorden. Våren därpå fanns massor med små plantor som sedan blev stora, o.s.v. Nu har jag just knipsat av de mogna kvistarna och ställt på huvudet i en papperskasse där de får stå tills jag har tid att tröska. Behöver aldrig mer köpa koriander vare sig färsk eller som frö. Svårare än så behöver inte odling vara! ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Super Kerstina! Lägger det på sidan om Tips också. TACK!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...