söndag 1 april 2012

Stackars mina fibblor

Foto: Impecta
Det är synd om rosenfibblorna i dag. Här är så kallt och ruggigt att jag måste ge trädgårdslågan näring (läsa) för att den inte ska slockna. Där ute, i läge skyddad från sol (haha), står en liten potta med snömössa på plasten. Och under gror rosenfibblornas pinnar - så ser fröna ut. Jag får kämpa emot för att inte ta in de stackars babyfibblorna i växthuset. Men meningen med vintersådd är att de aldrig ska komma in i värmen utan få styrka och tålighet genom den här härdningen. Men det kan inte vara stenkul. SMHI hotar med över 6 minusgrader tidigt på tisdagsmorgonen. Efter det ska jag ta en bild av fibblorna så får ni också se om något hänt.

3 kommentarer:

 1. Hej Ulla!

  Underbart bok!!! Du skriver om någon värmelåda du stoppar sådderna i för att de ska komma upp snabbt. Vad är det för en låda?

  Glad påsk!
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Tack Linda! Med värmelåda menar jag ett miniväxthus med undervärme. Det är som regel en låda med stickpropp och den håller en inte alltför hög temperatur. På senare tid har det kommit andra typer, t ex en platta som värms upp och på den sätter man sålådorna. Titta på t ex www.wexthuset.com.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...