måndag 23 april 2012

Stora visningsdagen

Nybyggd etta.
I lördags var det stora visningsdagen för talgoxar i vårt kvarter. Den ena glatt tjoande fjäderherren/damen kollade in i våra fem nyuppsatta holkar. Vi hoppas förstås att det ska passa och att många små familjer slår sig ner för att käka småknytt i våra äppelträd. Om man klickar på bilden och kikar väldigt noga så kan man se att en inredare kanske satt igång jobbet. En liten tuss ull har fastnat i ingångshålet.
För en skön madrass.


Jag har hängt ut ullkulor i virkade påsar och här kan fåglarna plocka som ur en automat. Det är olika färger på ullen och den röda gav de sig på först. Vitt är också populärt. Illblått kanske inte är lika modernt för talgoxar. Vi har genom åren hittat ett och annat nerfallet fågelbo i trädgården och förundrats över att man faktiskt kan känna igen en och annan tråd och hundens päls. Så numera lägger jag ut all bortkammad hundpäls och bjuder på ulltussar. Hoppas det  värmer.

5 kommentarer:

 1. VAd roligt med "ullbollarna" som fåglarna kan hämta material ur. Det blir de säkert glada för.
  Jag har slängt ut en fråga angående uppstickare i ett inlägg. Det kanske är något du kan svara på...
  http://lillhastatradgard.blogspot.se/2012/04/vad-ar-detta-manne.html
  Ha det gott!
  Anna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tittat på din blog, men det var svårt att se vad det är. Låt plantorna växa lite så blir det nog lättare - kanske.

   Radera
 2. Gillar ullboll idén! Jag slänger också ut hundhår. Men visst är det konstigt att de vill "sova med fiende", för det måste ju lukta starkt. Annars har jag sått Gul skugglilja enligt dina ordinationer, alltså med hjälp av kylskåpsmetoden. Här är resultatet: http://fagras.blogspot.se/2012/04/kylskapsmetoden-fungerar-for-bra-kanske.html
  Tack för det!
  Ha en bra vecka
  Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul - det gick ju riktigt bra. Det är så roligt att få höra om såupplevelser från Fröboken.
   Må så gott bland sådderna.

   Radera
 3. Dom där ullautomaterna var veckans roligaste! Tror du inte att du kan ta patent på dom??:)))

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...