lördag 21 april 2012

DAHLIASÄSONGEN HAR BÖRJAT!

Förra våren sådde jag 'Black Dahlia'. Jag blev inte så imponerad av den mörka dahlian. Söt i sin enkelhet men knappast svart och knappast något extra. Grävde i alla fall upp en av dem och satte i kruka som stoppades in under ett bord i ett hyggligt kallt källarrum. Glömdes bort. Hittades som något okänt, en död pinne. Maken tömde kruklan på komposten och ut ramlade de allra finaste dahliaknölar - inte alls berörda av den långa lagringen.
Jag har sagt det tidigare: Dahlior mår bäst övervintrade i jord och inget vatten alls förrän det är dags att väcka dem. Därför stoppar jag ner knölar från frilanden i krukor och bekymrar mig inte om där är knastertorrt framåt våren. 
Nu är 'Black Dahlia' på gång igen. Få se om ett års mognad lockat fram mer skönhet.


PS I dag åkte de förgrodda rödlökarna ut i odlingslådan. Nu får de klara sig utan att jag håller dem under armarna.

4 kommentarer:

 1. Hjälp! Dahliaknölarna! Hur kan jagglömma bort dom....idag får jag minsann dyka in bakom bröten i garaget och leta upp dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... Så bra att du fått en påminnelse då. Har de legat i jord i krukor så är det säkert ingen fara. Kolla knölarna och plantera om - men det vet du förstås.

   Radera
  2. Dom har legat med det mesta av sin lerkokiga jord runt sig invirade med tidningspapper i champinjonlådor . Dom var så spänstiga och fina idag när jag tog mig fram till dom, och lyckliga över att jag äntligen kom! En hade nog försökt påkalla min uppmärksamhet för den hade slängt ut ett blekt stackars skott....

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...