lördag 25 januari 2014

Så kan det gå!

Jag förstår inte varför jag alltid ska gå loss så stickor och strån ryker. Trodde jag blivit gammal och klok, men icke - i varje fall inte klok. Se här bara... Tänkte så någon ökenros, Adienum obesum, som jag nämnt tidigare här på bloggen. Nu är det gjort men det blev lite fler än tänkt, sisådär 35 frön är nu nerstoppade bland varma kokosfibrer. En del ska kunna ge skönheter som dessa ovan. De fröna kommer från Plumeria2U. Överst till vänster 'Tong sa Prang' och till höger 'Apollo'. Därunder från vänster 'Elegant Ballerina' och 'Black Red'.

Det lär inte vara så svårt att driva ökenrosor från frö, bara de får värme och fukt så värmelådan är given. De gror också ganska snabbt, vilket ju är kul. Sedan tar det uppåt 2 år innan de blommar, men plantornas bulkiga former är så roliga att de har ett litet skådespel att bjuda på under tiden. Men de anses inte vara särskilt sortsäkra så jag kan bara hoppas på att det blir någon av dessa skönheter här ovanför. Det beror mycket på hur fröuppdragaren lyckats hålla plantorna åtskilda.

2 kommentarer:

  1. Nej, jag låter mig inte frestas Ulla ;-))!
    Det där med gammal och klok - tydligen är det förstämnda adjektivet som stämmer...;-(!...åtminstone på mig! Hehhee! Dessvärre/dessbättre (?) är det inte särskilt många som bryr sig. "Nämen, vad kul!" ropar yngre personer när vi yttrar oss om något ....(sagd av Jenny Diski) ...och jag är rätt säker på att de menar inte alls att det kul. /Anja

    SvaraRadera
  2. Vi får väl ropa tillbaka... :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...