tisdag 14 januari 2014

NU SKA DET BLI FEST!

Hej, mina trogna besökare, talgoxar, blåmesar, koltrastar, domherrar (många i år) och så nötväckan som skinnar mig på stötta cashew-nötter i fönstermataren. Hon/han plockar åt sig 3-4 små bitar åt gången, försvinner glatt flärpande över granhäcken - och är tillbaka om  någon minut. Har läst på. Nötväckor är planerade fåglar. De hamstrar för kärvare tider. Jag undrar var - och om nötväckan själv kommer ihåg det? Någonstans finns i alla fall en präktig packe nötter.
Mitt i letandet efter fågelmat på nätet träffade jag på en sajt som fick mig att stanna upp. Här finns mat och arrangemang för nästan alla trädgårdens djur. Så nu ska det bli fågelfest. Glöm de vanliga solrosfröna och smaka på "energiblock deluxe", härligt drypande fett fyllt med insekter, och trastmat med russin. Det ni!

Glöm inte att mata fåglarna när det knäpper av köld i knutarna. Alla som vill ha friska frukter från egen trädgård har igen det i vår när välnärda och glada små blåmesar samlar insektgottis till sina små dunbollar. De kan sätta i sig mer än du tror. 

Filmade nötväckan med telefonen så kvaliteten är inte lysande. Men så här gör hon. Eller han...

1 kommentar:

  1. Det är så härligt att betrakta alla småfåglar vid matningen. Roligt liv, när annat sover!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...