måndag 13 januari 2014

Och vinnaren är...

Till min stora glädje ser jag att Impecta tagit hem min (andra kan ju tycka annat) alla tiders godaste tomat, 'Chadwick'. Men jag måste säga att jag höjde på ögonbrynen inför priset, 39:50 kr för 20 frön. Så då måste man börja räkna...
The Real Seed Catalogue (scrolla ner på sidan) tar £2 för 18 frön. Efter dagens kurs 10:77 kr blir det 21:54 kr. För att kunna jämföra måste man räkna ut kostnaden per frö:
Impecta: 1:98 kr
The Real Seed: 1:19 kr.

Det är en avsevärd skillnad. Jag vet förstås inte varför Impectas pris är så mycket högre. Det kan ha med import och andra avgifter att göra. Men om jag bara ser det som konsument så verkar det blixtsnabbt som om det bara är att kasta sig över den brittiska firmans klicksida. 

Men ack, var inte för snabb! Du måste handla för minimum £8 (dryga 86 kr) hos The Real Seed. Numera är det väl inte så mycket i frösammanhang, men du kanske inte vill. Det är aldrig kul att behöva fylla upp med fröer för att få den enda fröpåse man vill ha. Impecta har som hedervärd regel inga minimikrav vid köp. 

Sedan kommer det avgörande: frakten. Impecta tar 19 kr om man handlar för en summa 
under 500 kr. Över den är frakten gratis. The Real Seed´s lägsta fraktkostnad är £9 (97 kr) till EU-land. Att det är så dyrt beror på att de försäkrar alla försändelser efter att blivit av med alltför många på vägen.
Summan av kardemumman: Jag köper mina älskade Chadwick-piller från Impecta Inget snack om saken - båda de här är mycket bra fröfirmor med god kvalitet och fin kundhantering. Men Impecta har i det här fallet förmånen att vara svenskt. Tack för det!

3 kommentarer:

  1. Ja man ska inte alltid stirra sig blind på priset, frakten kan bli dyrare än själva fröna.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  2. Hej Ulla!

    Kul att se att du har vaknat ur ditt vinteride! Jag har längtat ska du veta.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...