måndag 10 oktober 2011

Rapport från KATALOGfronten

Thompson & Morgans katalog låg i brevlådan när jag kom hem från en liten skaldjurstur på Västkusten. Bra att de är tidigt ute. Mindre bra att jag två år i rad fått vänta i månader på leveransen. Har haft en inte riktigt snäll konversation med T&M. Låt se om det hjälpt.
 
  Första titten:

En nyhet som jag nog måste prova är 'Shiraz', en purpurlila ärta av mange-tout (franska för "äta allt" och används ofta för t ex brytbönor och sockerärtor). Synd bara att ärterna tappar den vackra färgen som kokt.


Kanske det också blir frön till fingerborgsblomman med uppåtriktade blommor, 'Candy Mountain Peach'. Men kommer humlorna att känna igen sig? I stället för en normal kontrollerad inflygning kommer de att stå på huvudet! Hybridiserarna har sedan några år tillbaka börjat ta fram allt mer fransiga och flikiga fingerborgsblommor och nu ska de också lyfta på huvudet.  


Tomaten 'Sungold' håller verkligen vad fröfirman lovar. Jag testade den i år. Översållad av tomater, mycket söt, större än andra cocktail-tomater och tunnskalig. Tar lite längre tid att torka eftersom den är mycket saftig. Jag har också provat 'Losetto' men tycker att den smakmässigt är en ganska intetsägande sort.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Så trevligt att hitta till denna blogg :-) Här kan jag lära mig mycket! Jag älskar att samla frön, det känns liksom slösigt att inte göra det .. :-)

  Ha en fin vecka!
  Annika

  SvaraRadera
 2. Välkommen TrädgårdsPrinsessan!

  SvaraRadera
 3. Höstens höjdpunkt då frökatalogerna börja 'droppa in' i brevlådan :=)
  Kul med nya frösorter.

  SvaraRadera
 4. hur får man tag på thomson-morgan katalogen för på hemsidan stå att dom inte skickar utomlands??

  tack för trevlig bog o blog

  SvaraRadera
 5. Hej josuss!
  Välkommen hit. Jag gör ett inlägg av din katalogfråga eftersom det säkert är fler som undrar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...