måndag 15 april 2013

Full fart på koriandern!

Här kommer koriandern i full fart! Nåja, den håller på att gro. Jag har sått ganska glest. Vet ju vad som händer annars...
Den här koriandern såddes den 6/1 och har varit både djupfryst och upptinad, men mest iskaka. Efter en vecka i växthuset gror fröna. 
Men nu har jag brutit vintersåddmagin. Jag kan inte ställa ut lådan igen om det skulle bli frost. Jag måste räkna med avhärdning när jag planterar ut. Men jag tänker låta koriandern växa i lådan - och käka upp den! Jag har en låda till som får stå kvar ute tills den gror där. På så sätt förlängs säsongen, som inte är så lång för varje korianderrugge.
Summa summarum: Tar du in vintersådda frön i värmen kommer de inte att tåla frost igen. Låter du dem stå kvar ute gror de när vädret blir lämpligt.

Några andra sådder:
Bocktörnet, ett grymt taggigt, självspridande busk-ogräs, som ger gojibär, gror också för fulla muggar. Jag tänker inte släppa loss det i trädgården. Men kul att det gror så fint. Många stoppar i sig antioxidantrika gojibär men alla vet inte att de kommer från en ilsken buske som finns förvildad i Sverige.


'Morton´s Secret Mix', till höger, är inte längre så hemlig. Ser att det dyker upp fläckig, röd och grön sallat. Kommer att räcka länge, men jag sår nytt snart ändå. Sallat får man bara inte missa och den gror bra innan värmen kommer.2 kommentarer:

  1. Härligt, härligt Ulla! Vad märkligt det är , men varje gång ett frö gror blir man helt förundrad! Trots att man sett undret miljoner gånger;)!
    Ang. blommande tomater så finns det en bloggare som har bloggen http://farbrorgron.blogspot.se/ som odlar tomater året om på fönsterbrädan. Det finns tydligen någon låg sort som ger små, goda tomater med lite extrabeslysning. Kanske något att prova inför nästa vinter. Köpetomater är ju svindyra och smaklösa./Anja

    SvaraRadera
  2. Intressant Anja, med farbror Gröns tomater. Måste kollas.Är helt överens med dig om köptetomaterna!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...