lördag 18 februari 2012

Tomaterna på G

Nu är fröna i jorden och väntan börjar. Det finns sorter som gror efter bara två dygn när man använder värmelåda, så det gäller att hålla koll och flytta över till svalare och ljusare miljö så fort man ser de böjda nackarna. Jag längtar hett efter hemmatomater - de i affärsdisken går sällan att äta när man skämt bort sig med egenodlat. Sorterna jag sådde hittar du på sidan FröHändelser i kolumnen till höger.

9 kommentarer:

 1. Apropå 'ge bort plantor', som du skriver om i Fröhändelser; i fjor hade jag lite tomatplantor över efter att jag fyllt mina och vännernas behov. Jag satte ut dom vid tomtgränsen och vips var dom borta. Det kom t.om folk sedan och ringde på för att fråga om jag hade mer att ge bort.... Kul att glädja med grönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt! Har aldrig sett tomatplantor på så sätt, men superbra idé om de blir för många.

   Radera
 2. Finns inga tomater som är så goda som de egenodlade :=)
  I år kommer jag däremot endast att odla en sort som får små gula tomater, passande i en kruka eftersom växtsättet blir som en liten buske.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriv ned några rader om hur tomaten smakade och hur den växte. Och det gäller alla andra odlare också. Om man vill skicka bild så går den bra att maila på mailadressen i högerkanten.
   Må så gott.

   Radera
 3. Tack för en bra bok Ulla, jag har just skrivit lite om den på min blogg. http://gardener.blogg.se/2012/february/dagens-tradgardsbok-frobok.html

  SvaraRadera
 4. Åhhh... jag som just satt och läste om vårlök vid Sophiahemmet på din blogg och blev kollrig i huvudet. Nu ska jag följa din länk.

  SvaraRadera
 5. Ojojoj, är det redan dags att så tomaterna. Hinns inte med den här helgen, men jag sätter upp det på "to do" listan för nästa helg.
  Har du sett att "slottsträdgårdsmästaren" har recenserat din bok i senaste inlägget?
  Ha det!

  SvaraRadera
 6. Hej Ulla,
  Behöver tomatplantorna inte lite extraljus efter de grott? Välkommen att tävla om en odlingslampa på http://moliden12.blogspot.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...