måndag 20 februari 2012

Ta chansen innan den försvinner!Det är helt otroligt energigivande att i den lätta morgonluften mötas nästan på trappan av 'Beauty of Livermere', den rödaste orientvallmon av alla. Jag såg den första gången som ett stoppljus i fjärran i Enköpings parker och sådde den själv lite senare. Men nu har jag lagt märke till att fröna har försvunnit från den ena katalgoen efter den andra. Illavarslande! Dessvärre lär det inte alltid vara så lätt att få fram plantor med den rätta färgstunsen från egna frön. Hos Rara Växter finns den dock fortfarande och det tänker i alla fall inte jag, som vill ha ännu fler plantor, missa. Gror fint i vanlig rumstemperatur eller senare utomhus.
Sortnamnet på vallmon kommer från byn Livermere i Suffolk, England. Den röda stora vallmon blev en symbol för fallna soldater under första världskriget. Den är fortfarande sammankopplad med välgörenhet för krigsoffer men även kombinerad med en helt vit vallmo som symbol för fred - undersköna 'Royal Wedding'.

5 kommentarer:

 1. Har en rasslande påse med frön från Beauty of Livermere. Men när ska de sås?

  SvaraRadera
 2. Jag skulle så dem om cirkus en månad - inomhus eller i växthus. Eller bara vänta tills sommaren och ställa ut sådden. Kul behandling av pelargonfrö du har på din blogg. Jag får väl lägga ut en hänvisning till den i min högerkant?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst får du lägga ut en länk. Det är ju bara kul att få dela med sig. Tack för hjälpen med vallmosådden.

   Radera
 3. Underbart härlig färg på den Pionen.
  Måste kanske lägga in en beställning hos Rara Växter då :=)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...