torsdag 25 oktober 2012

Visst har hösten tagit över

Årets sista rosor från trädgården? Troligen.
Om det inte blir ännu mer frost en tid framöver ser jag knoppar som möjligen kan slå ut. De här sena rosorna är alltid de mest älskade. Men det händer att de viker sig direkt när de kommer in i husvärmen. 

Det är som vanlig 'Harlow Carr', den fantastiska Austinrosen, som håller igång längst. Dessutom kan man hitta en och annan 'Lousie Odier', 'Stanwell Perpetual', 'New Dawn' och 'Candy Cover'.

Den senare har en syster i gruppen Cover-rosor som heter 'Amber Cover' och är bedårande. Svagt bärnstensfärgad, låg och perfekt ihoppackad blomma. Vill ha fler.

Årets sista hemodlade tomater?
Definitivt!
I dag åkte de in i ugnen. Röda, svarta, gula och omogna gröna. Alla tillsammans för att torka något, ta åt sig kryddor, olja och vinäger. Sedan fryser jag dem i burkar. Tar fram dem när mörkret står styvt utanför fönstret. Då kommer sommardoften visslande under näsan och det är helt underbart.

2 kommentarer:

 1. Men vad smart att först ugnstorka tomaterna och sedan frysa in! Har aldrig tänkt på att man kan göra så, bara tänkt på slabbiga burkar med tomater nedproppade i olja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enkelt och kräver inte så mycket jobb. Det blir bra smak också. Kan användas till mycket.
   PS Det har kommit liiite snö här i kväll.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...