lördag 13 oktober 2012

En enda skugglilja hann i mål!


Jag hittade en enda blommande skugglilja i morse. Den var halvt ihjälfrusen. Har försökt med värmelivräddning, men förgäves. Den håriga skuggliljan (har svårt att förlika mig med det namnet)  sådde jag för två år sedan. Jag använde Jelittos Gold Nuggets - förbehandlade frön som gror hur lätt som helst - och fick många plantor. Jag har tidigare sått dem "som vanligt" och det går bra det också, men utdelningen blir inte lika förnämlig.
Skuggliljan blommar mycket sent och en sådan här sommar hinner den knappast i mål. Den är inte heller långlivad i trädgården men ändå värd att odla. Mycket speciell.

6 kommentarer:

 1. Ja du hade tur som fick se en. Jag sådde, fick massor av småplantor, men det blir nästa års njutning förhoppningsvis. (Nu när jag tänker på det vet jag faktiskt inte riktigt var jag placerade krukorna. Får ut och leta.)
  Ha en bra söndag
  Johanna

  SvaraRadera
 2. De kommer säkert nästa år, bara du hittar dem. Känner igen det där. Får ofta leta efter växter. Nästa år kommer jag nog att ställa ett enkelt plastskydd över någon planta framåt sensommaren för nyfikenhetens skull.
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Faktiskt första gången jag hört någon säga att dom inte är långlivade i trädgården. Tack, det känns bra, jag har undrat vad jag har gjort för fel med mina. Växer och blommar fint ena året och är helt försvunna nästa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tyvärr är det så. Du har nog inte gjort något fel alls.

   Radera
 4. Hej Ulla!
  Tack för namnen på växterna vi såg i Freiburg. Det är det största problemet för mig ....att inte kunna namnen på de blommor, träd och buskar jag fotar. Säkert kommer det mer av likande. Vet att det ska finnas en bok om medelhavets växter, jag har sett en sådan hos Anna o Jan i Portugal. Vid tillfälle ska jag läsa lite mer på din blogg den verkar intressant.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då, det spelar ju inte så stor roll vad de heter. Halkade in på er blog därför att vi ockå reser i husbil och har insett hur underbart det är att färdas långsamt och upptäcka det som man tidigare bara flög förbi. Jag hoppas vi hörs igen!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...