söndag 14 oktober 2012

LÖKAR I KYLEN
Här finns nu två sorters tulpanlökar och några vintergäck. Papperspåsen har lufthål och ska nu stå i kylskåpet i tre månader. Sedan kommer jag att plantera lökarna i krukor och driva dem.Häng med och kolla hur det går! Kommer de att ruttna? Går det att driva fram blommor? Låt se...

6 kommentarer:

 1. Inte visste jag att man kunde göra så här....spännande! Skall bli kul att följa detta:-)

  SvaraRadera
 2. Om lökarna inte ruttnar så ska det gå...

  SvaraRadera
 3. Kul med ett test!

  Jag har flera gånger köpt realökar sent, planterat direkt i kruka och förvarat dem i kylen tills det är dags att börja driva. Det har fungerat lite olika, men narcisser funkade bättre än tulpaner om jag kommer ihåg rätt. Det kanske är bättre att göra såhär.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte. Plantering i kruka i kallhus har jag provat och det fungerar. Problemet är att i vårvärmen kommer lössen. Narcisser är väldigt snälla. Egentligen tänkte jag testa opreparerade hyacinter. Det är ju inte för sent ännu - även om de inte kommer att blomma till jul. 3 månader tror jag är minitid.

   Radera
 4. Jag glömde en påse med vita tulpaner i uterummet ett år (där vi har ca 7 grader under vintern). Hittade dom någon gång i mars eller april (minns inte riktigt) och då hade dom börjat växa. Planterade dom i en stor lerkruka och dom blev helt fantastiska så det kommer nog att gå alldeles galant, mina hade ju legat glömda i 5-6 månader. Ska bli spännande att följa ditt projekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för denna uppmuntran. Jag lovar att visa vad som händer.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...