torsdag 28 juni 2012

Tomaterna mognar

Första tomaten åts redan för en vecka sedan. Du kan nog gissa att det var 'Lollipop', som inte alls är vit (beskrivningen i katalogen) utan gul. Mognade nästan samtidigt både på friland och i växthus. Rekordtidigt för min del. Gott-gottigott-gott.

6 kommentarer:

 1. Aaaaah! Panik! vad gör jag för fel? Jag sår mina tomatfrön när alla andra gör det, eller i alla fall nästan alla. Jag planterar om och jag ger dem näring och de växer och är stora och kraftiga och har börjat blomma NU. Ingen frukt än så länge så långt ögat kan nå! Jag vill också ha tomater nu. Å andra sidan så kan jag snart börja skörda gurka!
  Blir lätt avundsjuk på alla som skriver om sina tomatskördar!
  //Monzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monkan, vi tar det där nästa gång vi ses. Kram.

   Radera
 2. Monzan och jag har precis samma "problem". Jag försöker intala mig att då har jag tomater längre på hösten. Men det skulle vara bra att få någon förklaring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, vi pratar om det. Jag tror inte du har tomater längre på hösten. De ger helt enkelt upp när fukten, kylan och mörkret kommer. Då är det punkt, slut. Det är på våren man kan trixa lite... så låt mig återkomma.

   Radera
  2. Ser fram emot det Ulla!
   //Monzan

   Radera
  3. Det här med att tomater mognar sent beror på mycket men kanske främst på sort. En del speedar, andra inte. Det står ofta på påse/Internet hur många veckor som går mellan sådd och skörd. Sedan är det din egen sådd och förhållandena. Att så i rumstemperatur och bara ställa tomaterna i fönstret ger inte så bra resultat. De behöver svalt och mycket ljus=tilläggslampa sedan de grott. Nästa moment är pollineringen. Finns inga flygkryp i närheten är det bra att ruska på plantorna. Till slut - ge dem då och då en dos magnesiumsulfat (epsomsalt) så blir det många frukter.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...