söndag 24 juni 2012

Än finns magin i trädgården

Den magiska natten är över för denna gång. Men i trädgården finns magin kvar. Det är otroligt vackert denna våta sommar. Just nu är jag rädd för att det kommande regnet ska sänka en massa pioner som  står på topp. Tunga, praktfulla, sagolika.Sådderna blommar en efter en och ännu en petunia ser ut som ett löfte om något extra. Kommer igen med en bild så fort den slagit ut i sin fulla prakt. Hemsådda petunior är så givande. Blommar snällt och mycket och kommer med flera överraskningar ur samma påse. Jag vill absolut inte vara utan dem.

Flamingonäbben,  Clianthus formosus, visar att den tänker slå ut sina fantastiska blommor. Återkommer med bilder på den ocksåSåddes den 13 mars och är en värmeälskande, klängade växt från Australien. Måste nu fixa ett stöd - sådant som man ska sätta i krukan redan vid planteringen. Men så blir det sällan. Eller kanske låta den hänga från en ampel. Någon som provat det?
3 kommentarer:

 1. Petunior får det bli till nästa år. Jag kommer ihåg att jag sådde en ren art för några år sedan. Jag tror att den hette Petunia axillaris, eller något liknande. Den växte inte lika kompakt som de man är van vid, men var elegant och doftade gott.

  SvaraRadera
 2. Enda gången jag är glad att mina 13 pioner inte har slagit ut än. Hoppas nu att resten av sommaren inte blir lika blöt!

  Har aldrig sått Petunia! Kanske till nästa säsong?

  Ha en fin dag, trots regnet.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Det är enkelt att så petunia även om fröna är pytepyttesmå. Men de gror snällt och plantorna är inte svåra att skilja åt trots att de lätt klumpar ihop sig. Ja, man ska inte glömma bort att även en del arter och sorter av den vanliga petunian doftar. Det märks om man sitter nära en stilla kväll.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...