tisdag 31 januari 2012

Starta en fröpåsefabrik!

Här har midvinterkylan tagit greppet och jag förstår att hela landet är drabbat. Jag är en frysa-om-näsan-fegis så detta är absolut tiden för frösådd inne och tillverkning av fröpåsar. 
Ritning till en enkel fröpåse finns här. Bara att klippa ut och klistra ihop. 
Samma  modell men med lite dekoration (och reklam, som man kanske inte vill ha?) finns här.
En massa fröpåsar med olika bilder hittar du på den här sajten och vackra vintagebilder att klistra på sina påsar kan man köpa hos Burgundy Brocante, svåra att motstå. Men det finns ju massor av bilder i trädgårdstidningarna som går att använda. Eller ännu hellre - dina egna fotografier. En kamera behöver inte längre vara en stor kostnad och den är svårslagen när det gäller att dokumentera sin trädgård. Här är en liten video, som visar hur du kan vika en typ av kuvert.
Jag gillar lite större fröpåsar som kan ställas på högkant i en låda och blev förtjust i dessa från Cathes blogg Just Something I Made  (bilden). Titta gärna vidare i hennes blogg, där finns mycket roligt. Det här är bara några axplock bland Internets alla kreativa. Sök själv. Seed Packet är orden.

Nu höll jag på att glömma det absolut enklaste för alla som inte vill klippa och klistra - kaffefiltret, en penna och ett gem. Utrustad med det i fickan är det enkelt att samla in alla sorters fröer. GLÖM ALDRIG att skriva på vilken växt det är, när du skördade och kanske också var. 
6 kommentarer:

 1. Fina fröpåsar men jag tillhör nog den mer late och använder kaffefilter :=)
  Tack för fröpåselänkarna.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag gör kaffefilterpåsar till mig och lite mer avancerade med foto när jag ger bort frön. I alla fall för det mesta.

  SvaraRadera
 3. Bra tips med bilder! Jag kör lite av varje som finns till hands just när jag kommer på att jag ska ut och samla frön. Smart att börja redan nu istället! :-)

  Ha det gott!

  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst. När man behöver de där påsarna finns de aldrig...

   Radera
 4. FIna mallar. I morgon sätter fabriken igång!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...