tisdag 20 mars 2012

Magnolians första lilla steg

Två magnoliafrön har visat var sin grodd i påsen med vitmossa. De är nu planterade i vermiculiteblandad jord. Bara de accepterar det så börjar den långa resan. Men hur lång (från frö till blom) den är, har jag ingen aning om och det är svårt att hitta uppgifter om det. Någon som vet?

6 kommentarer:

 1. Har ingen erfarenhet annat än att jag också har en M. stellata som växer. Tog den från vitmossan för en månad sedan.
  Har sett ett M. kobus här i närheten, det hade tagit 17 år på sig innan blomning. Tror vi inte behöver vänta så länge på våra små "stjärnor"
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Kul Anette! Då kan vi jämföra vad som händer. Jag ligger en månad efter dig. Nej 17 år tror jag inte att stjärnmagnolian behöver till blomning. Om jag skulle gissa så får det blir 5-6 år. Eller lite mer...

  SvaraRadera
 3. Hur går det med magnolian? Jag har samlat in frön från min nu. 2015

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofi, precis som du samlade jag in magnoliafrön hösten 2015. De har fått ligga på fuktigt hushållspapper i kylen i fyra månader. Nu har ett par fått en ytte-pytteliten vit ... eh ... sak - kan det vara embryot till en rot?? Och hur gör jag nu - ska jag plantera i såjord eller vänta?
   Annika

   Radera
  2. Jag skulle låta grodden växa lite till och sedan lägga fröet på jordytan i en kruka och strö över vermiculite som fuktas med duschar från sprayflaska.

   Radera
  3. Stort tack! Jag följer ditt råd och gör i övrigt det som brukar funka bäst när jag försöker få frön att gro - håller tummarna.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...