söndag 4 januari 2015

ÅRETS FÖRSTA PRIMÖRER!

Jodå, det är sant. Morötterna såddes i mjölkkartonger i mitten av augusti. Stod i växthuset till december. Flyttade in i källaren och skördades i dag. Små, får erkännas, men hade jag bara sått dem lite tidigare hade de fått mer hull. Och gallrat lite till. Smaken var i alla fall så där sprött och sött primörisk.

6 kommentarer:

  1. Jag känner smaken i min gom Ulla.
    Lovar dig om du odlar gurkor i omgångar så slipper du bli tjatig för din omgivning.
    Jag hade fräscha gurkor ända till slutet av november. Någon minisort funkar bäst hos mig. De blir lättare uppätna konstigt nog.
    God fortsättning
    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar, Annika! Till sommaren blir de gurksådder i omgångar och få plantor.

      Radera
  2. Wow Ulla! Vi blir fler som vill ha egenodlat året om! Jag har haft kryddor i år på fönsterbrädan vilket ha gått bra.
    /Anja

    SvaraRadera
  3. Vad spännande med morötterna i mjölkkartong. Måste prövas! Nu är det snart dags att fröså verbena bonariensis igen som jag tidigare gjort och lyckats med, efter recept från Helena med bloggen "Tankar om och från min trädgård", sådda som ljusgroende. Nu läser jag i din härliga fröbok, en julklapp - att man skall komma ihåg att fröna är mörkergroende och bör täckas med svart plast. Vad skall jag rätta mig efter? Tacksam för svar
    Ha det riktigt gott på det nya året hälsar Margareta i Särö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har helt ändrat min sådd av jätteverbena. Numera använder jag vintersådd, sår i mitten av februari och ställer ut lådan i skugga. Läs om vintersådd i boken. Sedan "fuskar" jag och tar in lådan i växthuset i slutet av mars/början april och då gror fröna med enorm kraft. Täcker inte annat än med lite jord.

      Radera
    2. Hjärtans tack för snabbt svar!
      Margareta

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...