torsdag 20 november 2014

LOCKELSE FÖR TUSENTALS

Nu har vildvinet, som nästan täcker huset, släppt alla löv, alla skaft, alla blommor, alla bär i högar som vi vadar i under en höstmånad. När blommorna slår ut brummar hela solväggen. Tusentals bin och även en del humlor hämtar nektar och vad de ser är detta! Inte så mycket, eller hur? Men där måste finns en del eftersom intresset är så stort. Förstora och titta på blommorna! Ekonomisk konstruktion. Knoppen spricker ut i fem båtlika kronblad och samtidigt blottas pistill och ståndare. Inget krångel.



Stora Frökursen pågår nu!

onsdag 12 november 2014

WEBKURS


Detta är vad jag sysslat med det senaste halvåret och lite till, en webkurs i frösådd på uppdrag av Allt om Trädgård, som säljer kursem. Jag kommer hela tiden att befinna mig i kulisserna och hjälpa dem som så önskar. Jag hoppas förstås att vi blir en stor glad skara, som kan diskutera med varandra och hjälpas åt när det behövs. Jag tror på en rolig vår med massor av nya erfarenheter.

måndag 10 november 2014

CITRONPAJEN

Minns ni att jag köpte dahlia-sticklingar från det engelska dahliasällskapet i våras? De kom, de såg lite klena ut när de packades upp men hämtade sig mycket snart. Och vilka jättelika buskar det blev. Krukorna - tyckte nog att jag tog till ordentligt - blev för små med en gång. Av de fyra blommade tre. Väntar mycket på den spännande 'Coupe de Soliel', det blir nog nästa sommar. 'Gramma´s Lemon Pie' ser du här. Så himla ljuvlig. Blomman startar i rent gult och vitt och dör som en solnedgång. Jag har suttit många timmar intill den här dahlian och bara tittat. Rena meditationsblomman.
Jag kommer inte att kika i krukorna förrän i vår, när jag planterar om, och misstänker att där är knökfullt. Nu åker samtliga dahlior in i källaren för vintervila.










fredag 7 november 2014

Köpa en linnea?

Såg just att man kan köpa den lilla linnean, Linnaea borealis, från Pottertons. £3 för en ranka. Det började faktiskt klia i fingrarna. Evigheter sedan jag såg den i naturen. Trivs nog inte i förortsskogen. Men jag ska hålla klickfingret i styr. 

tisdag 4 november 2014

TILLBAKA!

Bukett plockad i slutet av oktober.
Vänner, jag tillbaka efter ett lååångt uppehåll. Jag ser att aktiviteten på bloggen varit stor och det gläder mig mycket att ni fortsatt att titta i bloggen även om det inte hänt något där.
Men jag har inte varit overksam. Förutom frösådder, förstås, har jag haft ett mycket spännande uppdrag som jag snart kan avslöja. 
Denna fantastiska sommar har bjudit på underbara stunder i trädgården samtidigt som det blev lite för varmt för tomaterna i växthuset. Skörden blev sämre än vanligt. Jag är fortfarande förvånad. Chilin, däremot, gick till rejält. Nu står det flera burkar med inlagd chili i källaren. 
Ses snart igen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...