tisdag 25 februari 2014

Läs en bok och sluta skjuta upp!

Har just läst en bok skriven av en god vän, Görel Kristina Näslund, som heter "Kom till skott! Hur du slutar prokrastinera, får allting gjort, blir älskad av alla och har tid att gå på bio". Det är intressant läsning. Jag är nog inte ensam om att ideligen nicka igenkännande, även om jag tycker att jag blivit bättre med åren. Innan datorn blev den självklara skrivmaskinen var jag en svår uppskjutare, som gjorde allt annat (städade huset, tvättade, lagade mat - uppskattat av maken) i stället för att skriva den där artikeln som tidningen väntade på. Hu! Men det försvann när det blev så enkelt att skriva en rad här och en där och så sätta ihop alltsammans. Alla uppskjutare, prokrastinerare, borde hämta råd från den här boken för att få leva i en behagligare tillvaro. 

Om du känner igen namnet Görel Kristina Näslund så är det inte konstigt. Hon har skrivit massor av böcker om vitt skilda ämnen och är dessutom en mycket skicklig pomolog, som en gång talade om för mig att det står ett Rossvik-träd i trädgården. Goda äpplen som smakar ännu godare när man vet namnet.


Kom just på att jag inte skrivit in mina senaste sådder. Har dragit mig för det eftersom jag måste gå runt och läsa på alla lappar... Hm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...