tisdag 27 mars 2012

Värt att fira!

I dag har det varit intensiv vårkänning här i norra förorterna. Och nu gäller det att suga in så mycket som möjligt eftersom SMHI hotar med kommande kyla och även snö. Fy fadderittan! Luktviolerna har knoppats på varma ställen och nu tänker jag gräva upp några plantor för att ta in pastilldoften i huset. I flera år planterade jag vårens snabbaste violer i den här lilla stolkrukan. Till slut föll botten ur. 


I dag tittade de första små hjärtbladen från Åkerö-äpplekärnorna upp. Jag satte dem i höstas och ställde krukan i växthuset, som jag inte längre värmer upp under vintern. Lade på en snöboll en gång, det blev bevattningen för hela vintern. Och nu gror åtminstone ett frö! Måste firas med en god cider - om jag hittar någon? Är ingen stjärna på det.

2 kommentarer:

  1. Så kul att du har en Åkerö-grodd på gång! Du kommer väl att dokumentera utvecklingen? På Systemet har man god fransk och engelsk cider.

    SvaraRadera
  2. Till min stora förvåning grodde det lilla livet. Det var trädklippar-Bengt, du vet, som sade åt mig att välja Åkerö. Ska absolut dokumenteras med ord och bild - och kolla in systemets cider.
    Må så gott!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...