måndag 1 juni 2015

DET FUNKAR!
Tre år i rad har jag klippt bort jättevallmons hela bladverk efter blomningen för att slippa det där risigt fula. Allt! Har den mått illa? Nej! Jag har aldrig haft så stora och kraftiga plantor, som nu. Årets blomning kommer att bli kolossal, knopparna är stora som ägg, jag små ägg då. Nu vet jag att det fungerar och kan rekommendera. Det är härligt att kunna njuta av den fantastiska blomningen och veta att jag inte behöver stå ut med vissnande blad under resten av sommaren.

5 kommentarer:

 1. Jag har gjort exakt samma sak två år i rad - första gången med avsikten att ta bort plantan för gott men andra gången med förhoppningen att den skulle komma tillbaks (funkade bra och årets blomning kommer vilken dag som helst!). Kommer att fortsätta med detta så länge det går, helt perfekt att slippa bladen resten av säsongen :-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 2. Även jag har gjort så - i år ser jag inte ett spår av en enda ;-(((!

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har din vallmo redan blommat över, Anja? Min ska just börja. Så fort blomningen är slut klipper jag ner. Sedan kommer det lite fräscht grönt framåt höstkanten. Men den verkliga, snabba tillväxten kommer nästa vår.

   Radera
 3. Tack! Då ska jag följa ditt exempel i år:) Så fint det kommer att se ut i rabatten, när den blommat över. Står just nu full med knopp.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så skönt att kunna ta bort det fula efter blomningen. Och plantorna tar inte alls skada.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...