söndag 1 februari 2015

OBEGRIPLIGT!



Till julen kunde man köpa pinjekottar i mataffären. De skulle läggas på elementer frö att "slå ut". Och visst, det gjorde de. Men sedan då? Det var värre än en Ramelsk kokosnöt. Jag fick ta fram stora tunga morteln och banka tills nöten var platt och inget gick att äta. Jag kommer från och med nu att definitivt att se på de där små påsarna med pinjenötter med andra ögon. Hur i hela friden går det till? Vet du?

4 kommentarer:

  1. Ingen aning man kanske kan 'mortla' dem när man väl fått lös 'fjällen' :)
    KRAM från mig!
    Jag har oxå ett lurigt frö på Instagram & bloggen idag!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är vad man gör men det är en otroligt lång procedur. Ditt frö - kan det vara en kornell av något slag?

    SvaraRadera
  3. Jag har läst att det är svårt och att de därför kostar en del. Men då har du prövat på det. / Britt

    SvaraRadera
  4. Att få ut själva nötterna var inte så svårt. Det behövdes bara värme för att kotten skulle öppna sig. Men sedan... Skalet var hårdare än sten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...