måndag 5 november 2012

Vitlöksbumlingar från Tore

Är man en slarver så gäller det att ha tur. Jag har slarvat med köpet av vitlöksutsäde och är lite sen -  men jag har tur. Jag hittade Tore Holmlund, Umeå, och beställde intressanta sorter av honom och de flesta österifrån. Tore åker bl a till Ryssmarknaden i Tallin och handlar, sedan odlar han och säljer av sitt överflöd. Så vackra sättklyftor har jag nog aldrig haft. Ska bli otroligt spännande att se dem växa. Gillar sorter som ger mörka kraftiga skal och inte det "finpapper" som klistrar sig fast på köpevitlöken.


9 kommentarer:

 1. Din blogg kommer att bli min ruin ... ;-)

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag ju otroligt intresserad! Spännande med nya vitlökssorter :-)Men det händer inget när jag klickar på Tore, eller rättare sagt det kommer ett tomt fönster :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt. Du ska få upp en "Nytt mail"-sida med Tores adress i. Men här är den utskrivna adressen: myrback30@gmail.com
   Kringlan @ ser lite underlig ut i den här stilen.

   Radera
  2. Tack Ulla :-) Är väl nåt knas med inställningarna i min dator.

   Radera
 3. Det var intressant, ska ta och spara adressen. I år har jag redan petat ner 10 sorter, det får räcka ;-) Men nu blir jag ju nyfiken när du har en som heter Mariestad ??? där bor ju jag, har vi någon okänd vitlöksförädlare här i stan månne :-) Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släng iväg ett mail till Tore. Han vet säkert.

   Radera
 4. Härlig läsning! Vitlök är alltid trevligt. Hur var mariestad?
  Läs gärna min blogg www.postannelund.chilipeppar.com
  /David

  SvaraRadera
 5. Alla vitlökar från Tore var bra men på grund av länge bottenfrusen odlingslådalåda under den knepiga våren, blev de ganska små.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...