onsdag 20 maj 2015

En kumarinskål för kornellen

Nu blommar myskmadran som vackrast och då dricker maken och jag majvin. En liten kvist ger kumarinsmak åt ett glas vitt vin om det får stå en stund. Det trevliga påhittet kommer från Tyskland. Om du har myskmadra, glöm inte att ta in buketter och torka. Den ljuva doften från slåtterängen kommer att sprida sig i rummet under lång tid.
Nu ser jag till min stora glädje att det sitter en blomknopp i varenda spets på den kinesiska blomsterkornellen. Den blommar inte så överdådigt varje år men denna försommar ser det ut som om den slår rekord. Underbart!

lördag 9 maj 2015

IBLAND BLIR DET GALET - RÄTT!

När jag i höstas skickade efter lökar från en stor europeisk firma slank det med lite rötter från Maianthemum bifolium utan att jag reflekterade särskilt mycket. Men när växten väl tittade upp ut krukan (i kallhuset hela vintern) blev jag snabbt bedårad av de vackert formade bladen. Jag, min toka, hade köpt ekorrbär från utlandet. Jag kunde ha gått ut i närmsta skog och hämtat några plantor. Av detta har jag lärt mig att inte klicka så snabbt. Och att ekorrbär är underbart vackra. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...