lördag 17 maj 2014

Rotningskampen avgjord

Minns ni rotningskampen? Efter två månader har jag facit. Rotningskuben vann. Du kan se att en liten rot tittar ut. Dessutom tänker sticklingen blomma! Det brukar ta ungefär så här lång tid att rota hibiskussticklingar i vatten, vilket annars är en osviklig metod. Men kanske sticklingarna var alltför förvedade för att klara vattenrotning. 

söndag 11 maj 2014

Smak av sommar

Hittade ett bildspel jag gjorde för en tid sedan. På kul har jag lagt upp det på YouTube. Vill du fördriva några minuter så är det bara att klicka.




söndag 4 maj 2014

Utan att så något frö

Naturens skafferi blir populärt med årtionden av mellanrum. Nu är vi där igen och det hör nog ihop det storslaget ökade intresset för grönsaksodling. DN ägnade sina receptsidor år detta inför helgen (bl a björksmör!). Om man, som jag, har en lite vildvuxen trädgård, finns det en hel del att plocka. Jag gjorde en snabbtur och hittade detta innan jag drevs in av regnet.

1. gullviva
2. ramslök med blomknopp
3. backskärvfrö (nötig smak)
4. löktrav (vitlökssmak)
5. nässla
6. kirskål
7. maskrot (beskheten avtar vid blekning)
8. skoglök, kajp
Jag kunde lätt ha lagt till några tulpanblad, luktvioler och förvildade penséer, och säkert en del annat om jag inte blivit så iskallt våt. Har man en välstädad trädgård är det bara att gå ut i naturen, där finns mycket mer. Men det gäller att ha sin ätbara flora på de fem fingrarna. Växter är inte alltid att leka med. De du ser på bilden ger tillsammans en mycket vacker och riktigt välsmakande sallad. Elaka nässlor blir förstås bättre som soppa. Då är de kalas och bland det bästa kroppen kan få. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...