tisdag 21 maj 2013

Frukter på G

'Profusion'
Kära vänner
nu blommar det... 
De flesta vintersådderna har kommit upp. Mest nöjd är jag med koriandern som vi nu skördar för fulla muggar.Funkior, narrbuske och storrams låter vänta på sig. Ännu har jag inte gett upp.
Nu sker de flesta sådder direkt utomhus. Ändå vill jag gärna fördriva bönor och även en del ärter. De förstanämnda drabbas åtminstone hos mig mycket lätt av jordloppor som lever rövare med dem. Det gäller också gurkplantor, som jag inte sätter ut förrän de är fulla av livskraft.
De allra första potatisarna tittar upp och de första tomaterna, fjuniga om kinderna, är stora
'Sun Cherry Premium'
som enkronor. Det är 'Sun Cherry Premium' som leder ligan, men praktiskt taget alla blommar.
JalapeñoÄven den första jalapeño-plantan blommar så rart. Jag är mycket förtjust i den lilla chilin. Proppar den gärna full med getost och grillar i ugnen. Denna enkla men geniala maträtt smaskar vi i oss tillsammans med ett glas smarrig vin när skymningen smyger in i trädgården. Men det finns tusen sätt till att använda en jalapeño. 
Det är mycket som ska göras i trädgården just nu och jag hinner inte skriva inlägg i bloggen lika ofta. Men är det något ni undrar över så känn er fria att slänga iväg en kommentar eller ett mail.
Må så gott!

lördag 4 maj 2013

Kolla vintersådderna!

Nu äntligen börjar värmen sätta fart på frusna frön. Kolla dina vintersådder dagligen - jorden torkar fort nu. Vattna om det behövs! Det gror i lådorna men misströsta inte om småplantorna kommer lite oregelbundet i början. Jag blir glad om du hör av dig och berättar om vad som händer med dina vintersådder!
Jag är mycket nöjd med koriandersådden från februari som snart är skördeklar. Praktklockan är på gång, backlöken gror bra och jag väntar med spänning på om jag lyckas sätta fart på funkia med vintersådd. Tyckte också att jag såg rosmarin gro och det skulle vara ovanligt lyckat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...